NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you do not change browser settings, you agree to it.

I understand

2014.10.20, Turek

Rozpoczęcie: 2014-10-20 , godz: 1000
Zakończenie: 2014-10-20 , godz: 1600
Miejsce: Hotel EDEN, 62-700 Turek, ul. Kaliska 90

Organizator:
ProBiotics Polska

Osoba do kontaktu : Jan Kolbusz
Tel. : 506023792
Adres email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Temat:
Spotkanie Kręgu ZDROWA ZIEMIA


PROGRAM SPOTKANIA


09.00 – 10.00 przyjazd uczestników

10.00 – 10.15 Powitanie uczestników – w szczególności nowych osób


1. Warsztat pszczelarski – Michał Morelowski oraz Ewa Kierach i Emil Maciąg

A. Budowa ula (demonstracja na przykładzie prawdziwego ula filmowana i rzucana na ekran)

B. Biologia pszczoły

C. ApiBiofarma i Apifarma – wyroby dla pszczół  - 10.15 – 11.15


2. Przechowalnictwo i trwałość

A. Maciej ŁośPrzedłużenie trwałości produktów spożywczych na przykładzie pierogów - ITM jako miejsce  badań nad zastosowaniem ProBio Emów  w  przechowalnictwie – 11.15 – 11.40

B. Film na temat przechowalnictwa warzyw i rozmowa Jarosława Janowskiego z Piotrem Krajewskim – bohaterem filmu – 11.40 – 11.55

C. Mirosław SerafinowiczJak przechowywać warzywa i owoce z działki 11.55 – 12.20

D. Piotr Gościło – Przygotowanie do zimy terenu i pola pod sad z uwzględnieniem probiotechnologii – 12.20 – 13.00


Przerwa obiadowa


3. Probiotyki w chowie zwierząt - Em15

Michał Fedosz - Probiotyki w chowie koni – 13.15 – 13.45


4. Wyroby probiotyczne dla zdrowia ludzi

Władysława Skuriat  (Centrum Mikroorganizmów – Ścinawa)– Jak prezentować wyroby i jak o tym opowiadać ludziom – 13.45 – 14.15


5. Kosmetyki z ProBio Emami

A. Kinga LewickaAlgi i kosmetyki z ProBio Emami14.15 – 14.45

B.  Izabela i Jarosław Jaglarz, VILAMALI -  Nasze mydła- ich skład i działanie. Propozycje zmian zainspirowane trendami na zachodnioeuropejskim rynku kosmetyków naturalnych” - 14.45 – 15.15


5. Ekonomia  a probiotechnologia

Michał Morelowski - Ekonomiczne aspekty stosowania probiotechnologii – 14.45 – 15.20


15.20 – 16.00 Pytania i dyskusje. Zakończenie spotkania.



Mapa szkoleń, spotkań
Read 1755 times