RAMOWY PROGRAM WARSZTATÓW:
10.00 - 10.30 | Sprawy organizacyjne, powitanie uczestników, przedstawienie i autoprezentacja osób uczestniczących po raz pierwszy w warsztatach szkoleniowych. |
10.30 - 11.00 | Stan odżywienia rośliny na podstawie oceny soku komórkowego - uprawy z wykorzystaniem pro biotechnologii. Bronisław Szembowski |
11.00 - 11.30 | Probiotechnologia w uprawie zbóż – aspekt ekonomiczny i jakościowy, na przykładzie gospodarstwa Jerzego Rutowskiego |
11.30 - 11.45 | Przerwa kawowa |
11.45 - 12.15 | Probiotechnologia w uprawach sadowniczych – czy żywność prozdrowotna musi być droga? Zbigniew Chajęcki |
12.15 - 12.45 | Probiotyki w chowie zwierząt (bydło, trzoda chlewna, drób) Andrzej Mazur |
12.45 - 13.05 | Najważniejsze czynniki decydujące o naszym zdrowiu Michał Morelowski |
13.05 - 13.30 | Kosmetyki i środki czystości w naszych domach i ich wpływ na nasze zdrowie Jarosław Jaglarz |
13.30 - 14.30 | Niech żywność będzie Twoim lekarstwem... dr Leszek Handzewniak |
14.30 - 16.00 | Pytania, dyskusja, zakończenie i obiad |